/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Campania „Rostul postului” revine. Organizatorii îndeamnă să vă donați mesele pentru o zi copiilor săraci. Cum o puteți face

missing
12 martie 2019, ora 09:58

Donați contravaloarea meselor pentru o zi copiilor săraci, cu acest îndemn vin reprezentanții CCF/HHC Moldova, organizatorii campaniei sociale „Rostul Postului”. 

„Prin această campanie, al treilea an consecutiv, se dorește de a da rost zilelor de post prin încurajarea oamenilor să țină post negru, virtual, o zi și să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă pentru o cauză nobilă – sprijinul celor mai vulnerabili copii din țară. În Moldova unul din opt copii trăiește în sărăcie. Majoritatea acestora se află în mediul rural, iar decalajul rural-urban este în creștere, 38% din copiii din mediul rural trăiesc sub pragul sărăciei, comparativ cu 13% în mediul urban, date oferite de UNICEF Moldova în Analiza situației copiilor vulnerabili în perioada 2011-2016. Cu toate că statisticile ne arată o scădere impresionantă a pragului sărăciei absolute în țara noastră, ea rămâne totuși a fi una dintre cele mai sărace state din Europa, iar cei mai afectați sunt copiii. Consecințele acestui fenomen sunt devastatoare pentru ei: impactul puternic asupra siguranței fizice, sănătății și bunăstării psihosociale, malnutriția, decesul prematur, înrolarea slabă în instituțiile de învățământ, absenteismul școlar ș.a.”, spun inițiatorii campaniei sociale.

Cei care vor să doneze, pot accesa platforma rostulpostului.md. Aici pot fi selectate diverse felurile de mâncare, însă, în loc să le consumi, ții post negru și donezi contravaloarea acestor mese, iar banii donați vor ajunge ulterior la familiile aflate în sărăcie și ai căror copii, din acest motiv, riscă să ajungă separați de familii.

„Noi, CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie) ne dorim ca această campanie să devină o tradiție pentru toate posturile din an, dar mai cu seamă în cel mai lung și mai important dintre posturi, cel care precedă Sfintele Paști. „Rostul Postului” va fi intens promovată în Postul Mare (11 martie – 28 aprilie), dar platforma este deschisă pentru donații pe tot parcursul anului”, spun reprezentanții CCF Moldova.

Cum poți dona:

– Accesezi www.rostulpostului.md, cel mai mare restaurant virtual;

– Selectez meniul pe care-l poftești, cu gândul la rostul zilei, donezi contravaloarea acestora;

– Donația se face online cu cardul bancar.

Organizatorii campaniei spun că în anul 2017 din banii colectați s-a deschis a doua creșă socială în mun. Bălți – un serviciu destinat copiilor de la patru luni la trei ani. Astfel, li s-a oferit posibilitate părinților să muncească și să depășească obstacolele apărute din cauza sărăciei, prevenind abandonul copiilor. „Iar în februarie 2019, grație aceleiași campanii sociale derulate în anul precedent, am deschis primul Centru de Intervenție Timpurie din nordul țării. Acest serviciu socio-medical, aflat la Bălți, oferă servicii de identificare și evaluare, cât mai repede posibil, a copiilor (0-3 ani) din oraș și 11 raioane din regiune, a căror dezvoltare este compromisă de o anumită dizabilitate sau risc social”, spun reprezentanții CCF Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram