Casa părintească a lui Dorin Chirtoacă din Colonița a fost pusă sub sechestru printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău. Anunțul a fost făcut chiar de fostul edil al Capitalei, care a publicat pe pagina sa de Facebook încheierea instanței de judecată, emisă la 24 ianuarie 2019.

Sechestrul a fost pus pe 24 ianuarie 2019, de ziua Unirii Principatelor (fapt adus la cunoștință abia astăzi, s-au ferit de campania electorală); Casa părintească de la Colonița a fost construită de bunici în 1936, pe vremea României Mari, iar astăzi este catalogată drept …bun infracțional. Și pe ce cale infracțională am dobândit casa, dacă ea este din 1936 și a fost moștenită?”, a scris Chirtoacă pe pagina sa de facebook.

Dorin Chirtoacă a fost reținut în dosarul parcărilor cu plată anul trecut, pe 26 mai. Fostul primar general este învinuit de trafic de influență și riscă de la trei la șapte ani de pușcărie. Acesta mai este cercetat și pentru prejudicierea bugetului municipal cu aproape 66 de milioane de lei. Dosarul în cauză se află abia la etapa urmării penale. Fostul edil se declară nevinovat.