Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a anunțat suspendarea din 13 martie operațiunilor aeriene cu aeronave de tip Boeing 737-8 și 737-9. În același timp, reprezentanții aeroportului susțin că nicio companie care operează în R. Moldova nu deține astfel de aeronave în flotă.

Din informația pe care noi o deținem nici o companie care operează zboruri din și spre aeroportul internațional Chișinău nu utilizează astfel de aeronave, Boeing 737 MAX 8 și 9, pentru că despre ele este vorba. Acestea au fost interzise de către Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova”, Rodica Rusu, purtătoarea de cuvânt a Aeroportului Internațional Chișinău. Astfel, potrivit ei, pasagerii aeroportului nu ar trebui să-și facă griji în acest sens.

Autoritatea Aeronautică Civilă spune că directiva emisă este o măsură de precauție pentru siguranța pasagerilor, echipajelor și persoanelor de la sol din Republica Moldova, în contextul accidentului aeronautic din 10 martie 2019, cu implicarea aeronavei de tip Boeing Model 737-8 „MAX” operată de către Etiopian Airlines și a unui accident cu aeronavă de același tip al Lion Air 610, care a avut loc pe 29 octombrie 2018