/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

/FOTO/ Prețul la carburanți, modificat la două zile de la aprobarea noii metodologii de calculare a prețurilor. Cât costă motorina și benzina

missing
13 martie 2019, ora 14:33

Astfel, dacă ultimul preț plafon stabilit de ANRE în luna august la benzină A 95 era de 19,01, iar la motorină de 16,86, atunci astăzi principalii operatori au afișat un preț cu câțiva bănuți mai mic. Cei de la Petrom au scăzut prețul la benzina 95 a scăzut cu 64 de bănuți, iar ma motorină cu 0,24 bănuți. Aceleași prețuri au fost afișate și cei de la Lukoil. În schimb,  la Bemol prețul motorinei s-a micșorat cu 0,9, iar cea a benzinei cu 0,11 bani.

Precizăm că potrivit noii metodologii,  prețurile la carburanți vor fi stabilite reieșind din consumul și cheltuielile aferente pe care le suportă comercianții cu amănuntul de produse petroliere și se va aplica o rată de rentabilitate anuală care să nu fie mai mare de 10%.

Autorii proiectului afirmă că metodologia nu este una nouă, una similară fiind aplicată în Moldova până la în luna aprilie a anului 2016, varianta actuală fiind însă una îmbunătățită. Rolul ANRE în viitor va fi de a monitoriza ca agenți economici care comercializează produse petroliere cu amănuntul să nu depășească plafonul sus-menționat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram