/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Parlamentul Britanic EXCLUDE posibilitatea ieşirii Marii Britanii din UE fără acord Brexit în orice situaţie

13 martie 2019, ora 22:02

Anterior, Parlamentul britanic a adoptat un amendament care exclude posibilitatea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit “în orice circumstanţe”.

Amendamentul, care prevede “excluderea posibilităţii ieşirii Marii Britanii din UE fără acord Brexit în orice circumstanţe”, a fost aprobat cu un raport de voturi de 312/308.
Theresa May ceruse un vot al Camerei Comunelor asupra asupra unui proiect de lege de fond, cu valoare de recomandare, care prevede excluderea posibilităţii ieşirii din Uniunea Europeană fără un acord Brexit, dar nu în orice situaţie.

Adoptarea amendamentului o plasează pe Theresa May într-o situaţie foarte delicată, fiind practic obligată să obţină aprobarea Acordului Brexit, care a fost deja respins de două ori, ori o decizie a Uniunii Europene de amânare a ieşirii Marii Britanii.

În aceeaşi sesiune, deputaţii britanici au respins un amendament care ar fi recomandat Guvernului prelungirea negocierilor cu UE până pe 22 mai şi o etapă de tranziţie, fără garanţiile privind frontiera irlandeză. Amendamentul a fost respins cu un raport de voturi de 374 la 164, relatează Sky News.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram