Trei mașini de taxi nu au fost admise la ieșirea în oraș, iar mecanicul firmei a fost amendat cu trei mii de lei. Poliția a depistat mai multe nereguli în urma verificărilor la staţiile terminus a taximetriștilor pentru a evalua starea tehnică a unităţilor de transport.

Polițiștii au verificat 35 unități de transport ce prestează servicii de taxi, depistând un șir de încălcări cum ar fi: fisuri în parbriz, defecte în sistemul de iluminare, lipsa echipamentului necesar, numerele de înmatriculare nu corespund standardelor, reutilarea neautorizată cu gaz.

În urma verificărilor fiind întocmite șase procese-verbale cu privire la contravenție, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport cu aplicarea amenzilor de la 300 la 900 lei și 2 puncte de penalizare, mecanicului firmei i-a fost aplicată amendă în mărime de 3000 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, de către persoanele responsabile, ridicate plăcuțe de înmatriculare și neadmiterea ieșirii în oraș a 3 unități de transport.

Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii de rute să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport.