/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Vreți să vă opriți căldura în apartamente? La cine trebuie să vă adresați

13 martie 2019, ora 09:48

Locuitorii orașului Chișinău, care sunt conectați la sistemul centralizat de încălzire, dar vor să-și sisteze deja livrarea agentului termic în apartamente, se pot adresa cu această cerere gestionarilor fondului locativ, spun reprezentanții Termoelectrica.

Aceștia mai pot cere sistarea căldurii pe timp de zi sau noapte sau reglarea consumului de energie termică, în funcție de necesitate.

Conform Contractului de furnizare a energiei termice, Termoelectrica S.A. sistează livrarea energiei termice pentru încălzire la solicitarea gestionarului fondului locativ, întrucât, în conformitate cu prevederile legale, reprezentantul autorizat al consumatorilor este administratorul fondului locativ, care este în drept să solicite pornirea sau sistarea furnizării agentului termic pe circuitul de încălzire al blocului, doar după o consultare cu locatarii, explică reprezentanții Termoelectrica.

„Procedura de conectare și de deconectare de la serviciilor de termoficare a rămas aceeași. În această perioadă de tranziție a temperaturii aerului exterior, gestionarii fondului locativ de comun acord cu locatarii stabilesc debitul agentului termic, astfel încât să existe un confort termic în apartamente. Instalațiile Termoelectrica S.A. aflate în subsolul blocului, care asigură furnizarea energiei termice, permit ca consumatorii să se deconecteze pe parcursul zilei, iar seara, atunci când temperaturile sunt scăzute, la necesitate, să fie reluat consumul de energie termică” , spune Veaceslav Eni, directorul Termoelectrica S.A.

Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică peste 5678 de imobile, dintre care circa 594 de instituții bugetare, aproximativ 814 agenți economici, inclusiv 209 mii de apartamente, în aproximativ 2955 de blocuri locative în mun. Chișinău.

AICI puteți găsi datele de contact ale administratorilor de blocuri din capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram