Blocul ACUM refuză în continuare să meargă la negocieri cu partidul Democrat, deși astăzi Andrian Candu a lansat o invitație repetată blocului pentru formarea majorității parlamentare, afirmând că democrații sunt gata să cedeze conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru.

„Noi nu avem nevoie de funcții, de pomenile din partea celora de la care noi trebuie să eliberăm statul. Noi în discuția noastră cu alegătorii ne-am angajat să curățim acest stat de la oamenii inclusiv, de oamenii care astăzi au ieșit cu aceste oferte. Nu discutăm noi funcțiile”, a declarat Alexandru Slusari, deputat ales ACUM.

Acesta a mai precizat că pentru ei funcțiile sunt doar instrumente pentru două lucruri: demontarea acestui regim oligarhic și crearea altei vieți pentru cetățenii noștri.

În același timp, pe pagina de facebook a blocului a apărut următoarea declarație: „Rămânem fermi in poziția noastră. Am primit mandatul de la cetățeni să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale parlamentului.Valorile şi principiile fundamentale nu se negociază.”

ACUM a refuzat prima invitație la dialog a democraților, dar și propunerea PSRM. În schimb, aceștia au venit cu propria ofertă un pachet de legi pe care le vor propune spre votare în viitorul Legislativ.

Precizăm că înainte de alegeri, toți candidații ACUM la funcția de deputat au semnat un angajament public că nu vor face alianțe cu partidele oligarhice și anti-europene.

După alegerile din 24 februarie, PSRM a acumulat 35 de mandate în noul Parlament, PDM – 30, Blocul electoral ACUM DA PAS – 26 de fotolii de deputat, Partidul Politic Şor – 7, iar trei deputați au acces independent.