/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

O adolescentă din Suedia, nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace

missing
14 martie 2019, ora 17:22

Freddy Andre Oevstegaard și alți doi membri ai Partidului Socialist din Stânga au declarat că cred că „mișcarea masivă pe care Greta a declanșat-o este o contribuție foarte importantă pentru pace”.

Thunberg, în vârstă de 16 ani, a încurajat studenții să renunțe la școală pentru a se alătura protestelor, cerând acțiuni mai rapide privind schimbările climatice, o mișcare care sa răspândit dincolo de Suedia în alte națiuni europene.

Oevstegaard a declarat miercuri ziarului VG că „amenințările climatice sunt probabil una dintre cele mai importante contribuții la război și conflicte”.

Orice legiuitor național poate nominaliza pe cineva pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Comitetul Norvegian de Nobel nu comentează în mod public nominalizările, care pentru 2019 trebuiau depuse până pe 1 februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram