/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

ONG-urile de media condamnă practicile de restricționare a accesului TV8 la briefingul PDM

missing
14 martie 2019, ora 17:48

Joi, 14 martie, reporterul TV8 Sergiu Niculiță nu a fost lăsat să intre în sediul PD. Rugat să comenteze cazul, vicepreședintele PD Andrian Candu s-a eschivat, pe motiv că nu cunoaște subiectul.

Calificăm acest incident drept abuz și încălcare gravă nu doar a drepturilor jurnaliștilor, cărora legea le garantează libertatea de a obține și de a difuza informații prin intermediul mass-media (art. 20 din Legea presei), ci și a cetățenilor, care au libertatea de a fi informați (art. 6 alin 1 din Legea cu privire la libertatea de exprimare).

Reamintim că echipei de filmare a TV8 nu i s-a permis accesul în sediul PD și la alte briefinguri, înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie. Atunci, responsabila de comunicare cu presa, Irina Gîscă, afirma că restricționarea accesului se datorează politicii editoriale a postului.

Facem apel către conducerea PDM să-și reevalueze propriile standarde în așa fel, încât acestea să corespundă prevederilor din Legea privind partidele politice, care stipulează clar că formațiunile politice sunt „institute democratice ale statului de drept, promovează valorile democratice şi pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice”.

Solicităm, repetat, acestei formațiuni politice să renunțe la practicile selective de admitere a jurnaliștilor la evenimentele de interes public și să nu îngrădească libertatea instituțiilor mass-media pe care le consideră incomode, precum și a jurnaliștilor independenți care își fac onest meseria.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram