Un bărbat cu vârsta de 43 de ani, originar din raionul Ialoveni, a fost reținut de oamenii legii, fiind suspectat de șantaj. Acesta anterior a fost condamnat pentru comiterea mai multor tâlhării și jafuri, fiind eliberat din locurile de detenție în anul 2017.

Procuratura informează că la 5 martie curent, a fost recepționată plângerea unei cetățence a Germaniei, cu vârsta de 38 de ani, care a comunicat că este șantajată de către un bărbat, pe care l-a cunoscut prin intermediul rețelelor sociale.

Fiind audiată, victima a declarat că începând cu luna februarie 2019, suspectul a stabilit o legătură virtuală cu aceasta, iar în urma schimbului de mesaje, bănuitul a obținut încrederea femeii. Prin diverse metode de convingere, suspectul a determinat victima să-i transmită imagini personale cu caracter intim. Ulterior, suspectul a început să șantajeze victima, sub amenințarea postării pe rețelele sociale a imaginilor obținute, solicitându-i transmiterea sumei de 600 euro.

În data de 4 martie curent, victima a transmis în adresa suspectului o parte din banii ceruți, prin intermediul unui transfer bancar.

În urma investigațiilor efectuate oamenii legii au constatat că suspectul, creând un profil cu identitate falsă pe una din rețelele sociale, obținea încrederea mai multor femei – cetățence ale altor state și prin diverse metode le determina pe acestea să-i transmită imagini personale cu caracter intim, pentru a șantaja ulterior victimele.

La 12 martie 2019, bărbatul a fost reținut în mun. Chișinău, asupra suspectului fiind depistat telefonul mobil care era utilizat în scopul gestionării profilului virtual creat. La fel, au fost depistate și mijloace bănești obținute în urma comiterii infracțiunii.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore, iar în cadrul audierilor, dânsul și-a recunoscut vina integral. În caz de condamnare, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termene de până la 7 ani. La moment, investigațiile pe caz continuă, pentru stabilirea altor eventuale victime ale acțiunilor suspectului.