Chiar dacă ajung să coste între trei și cinci mii de euro, implanturile mamare continuă să fie la mare căutare printre femeile de la noi. Din dorința de a-și modifica fizicul, acestea apelează la chirurgii plastici și înfruntă teamă de bisturiu. Unele o fac dintr-un moft, altele - din necesitate. Urmăriți un reportaj la acest subiect, realizat de echipa emisiunii Iubește Viața.

„Ce nu fac femeile pentru frumusețea lor, apelează la machiaj, la diferite proceduri estetice și la operații plastice. Unele își modifică nasul, altele de ce nu sânii. Să vedem de ce recurg femeile la astfel de proceduri”, Alina Crai, reporter TV8.

Avem 2 tipuri de femei care se adresează la noi. Din ele fac parte pacientele care au nevoie de reconstrucții apărute în urma unor boli congenitale, sau a unor efecte apărute în urma traumatismelor din timpul vieții. Și chirurgia estetică pentru femeile care-și doresc să-și modifice forma nasului, o procedură de întinerire, vrea să-și ridice sânii după o alimentare îndelungată. De asemenea vin foarte multe femei cu sânii foarte mici, plați. Toate au un complex și pentru a-și rezolva acest complex recurg la introducerea implantelor mamare”, Veronica Vîzdoagă, medic dermatolog.

Natalia este una dintre femeile care s-a decis pentru o astfel de schimbare. S-a pregătit timp de 2 ani pentru acest pas, iar efectul mult așteptat nu a întârziat să apară.

Mi-am dorit să schimb ceva în figura mea, cred că îmi lipseau 2 mărimi la sâni. Acum îmi place de felul cum arăt și cred că asta este cel mai important. Desigur nu eram gata pentru o astfel de durere, pentru că a fost mult mai dureros de cât mi-am putut închipuit. Inițial senzațiile erau neplăcute, simțeam ceva străin în corpul meu, acum m-am obișnuit. Deja îmi place totul la mine, nu-mi doresc alte schimbări în corpul meu”, Natalia, pacientă.

În Moldova sunt certificate câteva tipuri de implanturi mamare, care dau siguranță pacientului timp de 20 de ani.

Cele mai solicitate implanturi la moment sunt cele în formă de picătură, cu geometria schimbată. Care ajută să rezolvăm fructoza mamară, să recâștigăm forma. În cazul în care pacienta pretinde pentru un decolteu mai voluptos, atunci alegem implanturile cu forma rotundă. Implanturile rotunde se utilizează în jur la 20 de % din tot volumul de intervenții, iar implanturile picătură în jur de 80 la sută”, Sergiu Grati, chirurg plastician.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!