/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/VIDEO/ Expoziție, pe placul agricultorilor. Reprezentanții mai multor companii străine și-au prezentat utilajele agricole de ultimă generație

missing
14 martie 2019, ora 18:21

La început de sezon agricol, fermierii din toată țara sunt ademeniți cu tot soiul de utilaje care să le ușureze munca pe câmpuri sau chiar să o facă în locul lor. În cadrul expoziției Moldagrotech, vizitatorii au admirat cele mai noi tractoare și combine, dar și semințe care dau roada dublă.

Acest tractor a fost adus în premieră în țara noastră. Fabricat în Italia, acesta este deosebit prin cabina care se închide ermetic, prin micropresiune, protejând șoferul atunci când stropește culturile agricole cu pesticide.

Este un tractor specializat pentru vița-de-vie și în deosebi ce ține de sistema pergolă. Este cea mai joasă cabină care există la moment de 1.74 cm ceea ce permite în așa sisteme cum vedeți pe baner, de a lucra sub astfel de tipuri de vie”, Vasile Budu, reprezentantul companiei importatoare.

Printre tractoare, copacii fructiferi și florile decorative la expoziție am găsit și un brad. Bun, bunuț pentru o grădină de vis.

Livrăm la comandă acest brad, sunt rezistenți, prind foarte bine, nu avem nici o problemă cu ei. Sunt întrebați foarte mult chiar astăzi a fost întrebat copacul acesta și am dat telefoanele de al plantație. Câți bani oamenii trebuie să scoată din buzunar? La 2000 lei la așa înălțime și la atâția ani”, Valentina, producătoare.

Acest bărbat a venit din Cantemir ca să-și amenajeze livada cu puieți noi și să planteze diferite fructe.

Ne pregătim de sădirea pomilor de primăvară, pentru aceasta am venit. Acesta este cireș târziu, așa m-au informat că în august face roadă, am luat mai devreme mai târziu, am luat piersici diferiți copaci”, Mihail Sârbu, agricultor.

Vizitatorii au ieșit cu mâinile pline de la expoziție.

Am cumpărat butași și o să-i răsădim, să creștem, avem vie și punem lipsurile.

Trandafir dublu alb și roșu o să fie. Cât ați scos din buzunar pentru acest puiet? 500 lei dar foarte frumos i-am văzut acolo.

La expoziție au participat 140 de companii din 9 țări. Aceasta va dura până sâmbătă, fiind la cea de-a 36-a ediție.

 

Reporter: Gabriela Cebotar

Imagini: Oleg Cozlov

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram