UPDATE: 12:20 După ce reporterului TV8, Sergiu Niculiță i s-a interzis astăzi, 14 martie accesul în sediul PDM, Andrian Candu a fost întrebat care este motivul deciziei. Acesta însă, s-a eschivat de la răspuns și a declarat că nu cunoaște nimic la acest subiect.

Eu nu cunosc acest subiect, mai bine să-l adresați serviciului de presă”, a spus Andrian Candu.

UPDATE: 11:36 Reporterul TV8, Sergiu Niculiță, nu a avut, din nou, acces la briefing-ul organizat de partidul democrat. Înainte de alegerile parlamentare din data de 24 februarie vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari a precizat că este responsabil doar de perioada campaniei electorale. De asemenea, acesta a precizat că nu cunoaște dacă și după alegeri accesul pentru TV8 ar putea fi permis.

După ce paznicul de la sediul PDM a aflat că reporterul nostru este de la TV8, acesta a spus că nu mai are acces în clădire.

Cer scuze. Astăzi nu mai aveți acces. Azi doar în baza acreditării”, a spus paznicul.

De asemenea, nici un reprezentant al PDM nu ne-a răspuns la telefon pentru precizări.

Cheia magnetică a reporterului și cameramanului TV8 au fost anulate și acestora nu i s-a permis accesul în sediu la un breifing și înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie. Anterior, responsabila de comunicare cu presa, Irina Gîscă a comunicat că motivul ar fi politica editorială a postului.

Precizăm că, potrivit rapoartelor de monitorizare ale OSCE si CJI, TV8 a reflectat neutru campania electorala si candidatii electorali.