/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Vor fi modernizate posturile vamale moldo-ucrainene. Bugetul destinat lucrărilor

14 martie 2019, ora 15:55

Potrivit Serviciului Vamal, sistemul va dispune de o serie de inovații precum: citirea plăcuțelor de înmatriculare, monitorizarea timpului de perfectare de către fiecare autoritate prezentă în post sau prelucrarea datelor privind masa și dimensiunile autocamioanelor din momentul colectării informației. Suplimentar, sistemul va permite schimbul online a acestor date între serviciile vamale ale ambelor state.

Totodată, modernizării va fi supus și Centrul de monitorizare și prelucrare a datelor din cadrul Serviciului Vamal. Acestea vor fi realizate în cadrul unui proiect ce urmează a fi implementat de Organizația Mondială pentru Migrație în Moldova. Bugetul proiectului este de peste patu milioane euro, dintre care peste trei milioane de euro sunt oferiți de UE în cadrul Inițiativei prioritare a Parteneriatului Estic privind Managementul Integrat al Frontierei (2014-2020), iar peste opt sute de mii de euro constituie cofinanțarea Guvernelor Republicii Moldova și Ucrainei.

Etapele de implementare a proiectului au fost discutate în cadrul unei întrevederi a Directorului Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu Șeful Misiunii OIM Moldova, Lars Johan Lönnback. Șeful Misiunii OIM Moldova și-a exprimat întreaga disponibilitate de a susține toate eforturile orientate spre implementarea cu succes a proiectului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram