/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Consiliul UE a aprobat sancțiunile pentru opt cetățeni ai Rusiei, care ar fi implicați în incidentul din Strâmtoarea Kerci. Cine sunt aceștia

missing
15 martie 2019, ora 10:25

Consiliul Uniunii Europene a aprobat impunerea sancțiunilor pentru opt cetățeni ai Federației Ruse, în legătură cu incidentul din strâmtoarea Kerci, din luna noiembrie a anului trecut. 

Potrivit Rbc.ru, printre persoanele incluse în „lista neagră sunt” șeful direcției de control al frontierei din cadrul FSB-ului din Crimeea și Sevastopol, Serghei Stankevich și adjunctul acestuia Andrei Shein și comandantul districtului militar sudic, Alexander Dvornikov.

În același timp, Russian.rt.com scrie că în listă figurează și următoarele nume: Alexei Salyaev, Andrei Shypitsin, Alexei Shatohin, Ruslan Romashkin și Serghei Sherbakov.

Anterior, membrii Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi din cadrul UE, au anunțat că celor opt ruși li se va interzice să călătorească în spaţiul UE şi accesul la sistemul bancar din UE.

În luna noiembrie, grănicerii ruși au reţinut trei nave militare ucrainene şi echipajele acestora în Strâmtoarea Kerci sub pretextul că acestea nu aveau dreptul să se afle în acel lor. Autoritățile ucrainene au catalogat atunci incidentul drept o provocare din partea Moscovei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram