Facebook a anunţat că problemele tehnice cu care s-a confruntat reţeaua de socializare şi aplicaţiile sale au fost cauzate de o „modificare a configuraţiei de server".

„Ieri (miercuri n.r.), ca urmare a unei modificări a configuraţiei de server, mulţi oameni au avut probleme la accesarea aplicaţiilor şi a serviciilor noastre. Acum am rezolvat problemele şi sistemele noastre îşi revin. Ne pare foarte rău pentru inconveniente şi apreciem răbdarea tuturor”, se spune într-un mesaj postat pe pagina de Twitter a companiei.

Anterior compania a dat asigurări că nu este vorba despre vreun atac cibernetic de tip DDos, adică blocarea distribuită a serviciului.

Miercuri seara utilizatori din mai multe țări, inclusiv R. Moldova, au raportat probleme în funcționarea rețelei. Mai exact aceștia nu puteau face postări noi. Facebook afișând un mesaj prin care anunțat că se lucrează la remediarea problemei. Primele semnale au apărut în jurul orei 18:00. Probleme de funcționare au fost și la Instagram. Presa anunța probleme similare și în alte state din Uniunea Europeană, dar și în Statele Unite, Brazilia, Peru, Columbia şi Mexic.