Peste două sute de șoferi au fost depistați de oamenii legii în timp ce încălcau regulile de circulație rutieră, pe parcursul zilei de astăzi. Doi conducători auto au fost depistați în stare de ebrietate, iar nouă șoferi au fost prinși în timp ce se deplasau cu automobile ale căror sistem de frânare aveau defecte tehnice.

Potrivit Inspectoratul Național de Patrulare, peste 150 de șoferi au depășit limita de viteză, alți 23 de conducători auto sunt vizați în nerespectarea indicatoarelor rutiere, de interzicere și de sens obligatoriu. De asemenea mai mulți șoferi au fost prinși în timp ce treceau la culoarea roșie a semaforului.

Angajații Inspectoratului Național de Poliție vor supraveghea traficul rutier în zilele de week-end, dar și pe parcursul săptămânii următoare. Poliția avertizează că în acestă perioadă riscă să fie documentați și șoferii care au geamurile umbrinte.

Pentru creșterea siguranței traficului rutier, evitarea sancționărilor, sau mai grav provocarea accidentelor rutiere cu consecințe, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă participanții la trafic să fie responsabili și răbdători în trafic și să se conformeaze indicațiilor legale a agenților de patrulare.