/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reacția ANRE după ce Gazprom a majorat preţul gazelor pentru Moldova. „La moment nu există motive pentru creșterea tarifelor”

15 martie 2019, ora 12:36

Potrivit ANRE, pentru o ajustare a tarifelor, SA „Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens.

„Potrivit Legii 108, cu privire la gazele naturale, Consiliul de administrație al Agenţiei este obligat să examineze cererile privind costurile de bază, preţurile şi tarifele reglementate în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării,” informează ANRE într-un comunicat de presă.

Într-un răspuns pentru Mold-street.com, dat de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, se arată că de la 1 ianuarie 2019, preţul gazelor naturale livrate în Moldova de gigantul rus Gazprom constituie 237,46 de dolari pentru o mie de metri cubi. Astfel costul de import a metanului rusesc livrat de Gazprom din primele trei luni ale acestui an este mai mare cu circa 25% comparativ cu prețul de import din aceeași perioadă a anului trecut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram