O tânără de 28 de ani, locuitoare a r-nului. Dubăsari a fost reținută de către ofiţerii de investigaţii a sectorului Buiucani, după ce a procurat în credit un telefon mobil de model „Samsung Galaxy A6”. Acesta ar fi luat creditul cu un buletin pe numele altei persoane. Ulterior, smartphon-ul procurat, l-a vândut la un preț de 2 000 lei, obținând un profit. 

O tânără de 26 ani, originară din raionul Anenii Noi, s-a adresat cu o plângere la oamenii legii, pe faptul tragerii la răspundere a persoanelor necunoscute, care la data de 10 februarie, s-a folosit de buletinul său de identitate pe care l-a pierdut în luna decembrie 2018, în sectorul Botanica, mun. Chișinău.

Astfel prin acțiunile sale tânăra a cauzat victimei un prejudiciu în sumă de 5 379 lei. Ulterior, aceasta și-a recunoscut vina. Astfel, a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie și riscă să fie sancționat cu amendă de la 27 500 lei până la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 până la 240 de ore sau cu închisoare de până la trei ani.