Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, susține că e surprins de cât de prost s-au desfășurat negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea europeană privind Brexit-ul. Totodată, președintele american este de părere că organizarea unui nou referendum la acest subiect nu este posibilă, or, acest lucru nu ar fi corect în raport cu persoanele care au votat anterior „pro” ieșirii Marii Britanii din UE și au câștigat, scrie BBC.

Sunt surprins de cât de prost s-a desfășurat totul din punct de vedere al negocierilor. I-am oferit prim-ministrei ideile mele despre cum să negocieze și cred că ar fi avut succes, dar nu a ascultat asta și asta e bine, însă dacă asculta, ar fi putut negocia într-o manieră diferită”, a comentat Trump, potrivit sursei citate.

Întrebat, dacă consideră că termenul pentru Brexit ar trebui prelungit, Donald Trump a spus: „Cred vor trebui să facă ceva, pentru că a mai rămas foarte puțin timp timp, la sfârșitul lunii și nu vor mai putea să facă acest lucru”.

Camera Comunelor a Parlamentului britanic a aprobat, joi seara, planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până cel puţin pe 30 iunie.