/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Acțiunea inedită de protest #Șîeu, va avea loc în România și Republica Moldova azi, la ora 15

15 martie 2019, ora 13:27

Astăzi, pe 15 martie, la ora 15, mai multe organizații și companii din România își vor opri activitatea pentru 15 minute, în semn de protest pentru drumurile rele. „România vrea autostrăzi! #Șîeu”, a fost intitulată campania socială, inițiată de un tânăr om de afaceri de peste Prut, originar din Suceava, la care s-au alăturat și persoane și organizații din Republica Moldova. 

Inițiatorul acțiunii de protest Ștefan Mandachi spune că are 15 de ani de când conduce și s-a săturat de drumuri proaste. La sfârșitul anului trecut, când autoritățile române au anunțat că se va începe în curând construcția autostrăzii „Unirii” s-a bucurat, dar apoi a realizat că lucrurile stau pe loc.

La acțiunea de protest se va alătura și președintele României, Klaus Iohannis. Acesta a spus: „Vreau să știe protestatarii că sunt alături ei șî eu”.


Printre organizațiile și instituțiile din Republica Moldova, care au anunțat că susțin acțiunea de protest sunt: Civic Fest Moldova, Unimedia, câteva organizații unioniste ș.a. Cei care vor să susțină inițiativa lui Ștefan Mandachi se vor aduna la Chișinău în Scuarul Catedralei, la ora 15:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram