Ce credeți că-i unește pe medici, procurori, juriști sau profesori? Dacă nu vă prindeți, vă spunem noi. Pasiunea pentru dans. După ore obositoare la muncă, câțiva chișinăuieni se adună serile la o școală de dans unde se relaxează pe ritmuri de rumba sau tango. Am asistat și noi la o lecție, ce-am surprins, vă arătăm chiar acum.

Programul presupune 10 dansuri. Cinci stiluri europene, cinci – latinoamericane. Valsul lent, tango, cha-cha-cha, rumba și altele”, Oxana, antrenoare de dans.    

Pentru că pașii se împart, de regulă, la doi, dansul este preferat în special pentru cupluri. Vitalii și Oxana formează o familie, au doi copii și conduc o afacere comună, dar astea nu îi încurcă de mai bine de șase ani să-și petreacă serile în sala de dans.

 Am copilărit la sat. Acolo nu am avut posibilitatea să fac dansuri. Apoi am venit la Chișinău, s-a ivit oportunitatea și am decis să-mi realizez visul. E singurul tip de sport unde soțul și soția pot fi împreună, aflându-se mereu în contact. Și nu se poate întâmpla așa că cineva merge să facă sport, iar celălalt rămâne acasă”, Vitalie și Oxana, dansatori amatori.

Iar acest cuplu de juriști au descoperit dansul, acum trei ani, datorită copiilor, care deja excelau în acest domeniu.

Copiii demult timp fac dansul și oricum trebuie să-i ducem la lecțiile de dans, să-i aducem, și ca să nu facem dus-întors am decis să ne alăturăm și noi. Nu stăm acasă, nu bem bere. Venim aici și ne revigorăm mușchii”, Andrei și Irina, dansatori amatori.

– Ce părere au copiii? – Foarte pozitivă. Lor le convine. Mai mult, practic vorbim în aceeași limbă. Noi înțelegem greutățile lor, putem să vorbim despre ele, putem să le dăm și niște sfaturi, și ei ne sfătuiesc pe noi. Noi chiar mai multe învățăm de la ei”, Andrei și Irina, dansatori amatori.

Dacă nu ai pereche, nu-ți fă griji. Poți dansa și singur. Așa cum o face Vladimir. Procuror de profesie, bărbatul a început să învețe pașii de dans recent, din dorința de a evada din rutina zilnică.

Viața s-a schimbat astfel că și dimineața te școli cu mult mai multe emoții, îți dorești mai multe să realizezi în activitatea de zi cu zi, și aștepți cu mare nerăbdare ora de dans care este în ziua respectivă”, Vladimir, dansator amator.

Chiar dacă, aparent, cu adulții e mai ușor de lucrat, antrenorii susțin contrariul.

Cu copiii e mai simplu. Sunt obiective clare de dezvoltare pe care trebuie să le atingă. Cu adulții e mai complicat. Ei vin doar pentru satisfacție proprie, de aceea și cerințele la ei sunt mai mici”, Oxana, antrenoare de dans.  

Pentru aceste ore de relaxare, dansatorii amatori plătesc între 400 și 600 de lei lunar.