Aproape 2 miliarde de lei s-au cheltuit pentru întreținerea drumurilor în ultimii 3 ani. Ce sumă a fost alocată pentru 2019

17 martie 2019, ora 18:11

În ultimii trei ani pentru întreţinerea drumurilor s-au cheltuit aproape două miliarde de lei. Circa 1,2 miliarde de lei vor fi repartizați în 2019 din fondul rutier pentru drumurilor publice naționale. Cea mai mare parte din sumă – 498 milioane de lei vor fi utilizați pentru întreținerea drumurilor.

Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier în anul 2019 a fost aprobat la şedinţa Guvernului din 13 martie, curent, în cadrul ședinței Consiliului Fondului Rutier, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip. Anul trecut suma alocată a fost de 972,4 milioane de lei, cu circa 52 de milioane mai puțin, scrie Ziarul de Gardă.

Cea mai mare parte din sumă – 498 milioane de lei vor fi utilizați pentru întreținerea drumurilor, iar 333 milioane de lei vor fi direcționați pentru efectuarea lucrărilor de reparație la 15 tronsoane de drum. Totodată, peste 64 milioane de lei vor fi alocați pentru cofinanțarea unor proiecte de reabilitare a drumurilor.

Totodată, urmează să fie elaborat un mecanism care să garanteze achitarea taxei rutiere de către toți conducătorii auto. În prezent, în R. Moldova sunt înregistrate peste 1 milion de unități de transport, dar plătesc taxa rutieră doar circa 565 mii de posesori de autovehicule.Banii repartizați din fondul rutier pentru întreținerea drumurilor (2016-2019):

Foto: zdg.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram