/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Moldovenii aflați la Est de Moldova au trimis un socialist în Parlament. Deține apartamente și un teren de milioane de lei

missing
17 martie 2019, ora 08:36

Candidatul Partidului Socialiștilor, Gheorghii Para, de meserie manager și profesor, a obținut cele mai multe voturi pe circumscripția nr. 49, la Est de Republica Moldova și a devenit deputat în Parlament. Este președintele Sindicatului Constructorilor din Sankt-Petersburg din Federația Rusă.

Potrivit portalului Moldova Curată, întrucât nu a deținut funcții publice în R. Moldova și este stabilit cu traiul în Federația Rusă, Gheorghe Para nu a depus până acum declarații de avere la CNI/ANI.

În declarația de avere pentru ultimii doi ani, Gheorghii Para indică mai multe venituri și proprietăți. Astfel, funcția de președinte al Sindicatului Constructorilor din Sankt-Petersburg i-a adus un venit de 1,6 milioane de ruble sau 439 mii de lei. La Universitatea de Stat de Arhitectură și Construcții din Sankt-Peteresburg a obținut un venit de 600 mii ruble, echivalentul a 156 mii de lei. De asemenea, Gheorghii Para beneficiază de pensie, iar timp de doi ani a acumulat 600 mii ruble (156 mii lei). Deputatul ales este proprietarul unui apartament de 50 m.p cumpărat în 2018 și care este evaluat la 5,8 milioane de ruble (1,6 milioane lei). Para mai deține o treime dintr-un apartament de 60 m.p., dobândit în 1982. Pe lângă aceasta, Gheorghii Para are în proprietate un teren de 1, 2 ha, dobândit în 2017 și estimat la 11 milioane de ruble (2,8 milioane de lei). Gheorghe Para conduce un Audi A6 în valoare de 500 mii ruble (130 mii lei). De asemenea, familia Para deține un Peugeot 206 care valorează 11 mii euro și un Nissan Tiida în valoare de 14 mii de euro.

Gheorgii Para este fondatorul a trei firme, dintre care două și-au încetat activitatea: Геоли ООО și СПБОО „МНКА”. În prezent activează doar ООО „ТД „Каса Маре”. Firma se ocupă de darea în arendă a spațiilor nelocative. SRL-ul a fost înregistrat relativ recent, la 25.05.2018.

Gheorghii Para a obținut funcția cu voturile a 3416 alegători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram