/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Au spus că duc copii la un festival de dans, în realitate, aceștia au distrat persoane în localuri. Două persoane, bănuite de trafic de copii

18 martie 2019, ora 17:04

Potrivit șefului Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a Inspectoratului Național de Investigații, Lilian Levandovschi, investigația pe acest caz a început în iulie 2018, iar recent au avut loc mai multe percheziții în cele două raioane și în municipiul Chișinău – la domiciliile persoanelor implicate. Duși în Grecia pentru un pretins festival, copiii prestau concerte, distrau persoane de croaziere și din localuri. La festivalul despre care au fost informați părinții, copiii așa și nu au ajuns.

Lilian Levandovschi a menționat că persoanele vizate au statut de bănuit, însă nu au fost reținute. Pe marginea acestui caz a fost intentată o cauză penală pentru trafic de copii, iar persoanele vinovate riscă de la 10 până la 15 ani de detenție.

Potrivit sursei, este extrem de necesar ca părinții, atunci când își dau acordul ca copiii să meargă la festivaluri în străinătate, să se informeze detaliat despre eveniment, despre organizatori și despre condițiile de cazare și transport. De asemenea, părinții trebuie să se asigure că minorii au ajuns la destinație și că este respectat programul convenit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram