/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Protestul de la Leușeni: Poliția de Frontieră informează despre „verificări minuțioase ale transportatorilor de pasageri”

missing
18 martie 2019, ora 11:47

Potrivit Poliției de Frontieră, în urma verificărilor au fost depistați 17 șoferi care au încălcat condițiile de transport de pasageri. 15 dintre transportatori s-au ales cu sancțiuni contravenționale sub formă de amendă de până la 12 500 lei, cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare pe un termen de șase luni.

Informația de la Poliția de Frontieră vine și în contextul protestului care a avut loc aseară la Leușeni, când  mulți transportatori au blocat punctul de intrare în țară. Anunțul a fost făcut la ora trei dimineață pe pagina de Facebook a deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba.

În acest context, reprezentanții Poliției de Frontieră precizează: „Despre acest incident au fost informați reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare și Inspectoratului de Poliție Hâncești și solicitată intervenția acestora pentru a fixa circumstanțele. De precizat că în cursul situației create, polițiștii de frontieră au asigurat ordinea și securitatea publică în punctul de trecere Leușeni, nefiind semnalate încălcări sau perturbări a traficului transfrontalier. Reiterăm îndemnul către conducătorii auto, care prestează servicii de transport persoane să-și legalizeze activitatea, totodată se insistă asupra necesității de a procura bilete de călătorie doar de transportatorii, care activează în limita cadrului legal”.

Ulterior, și reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) au venit cu un comunicat în care vorbesc despre verificările la care au fost supuși transportatorii auto. Aceștia fac referire și la o declarație a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la acest subiect:„Iresponsabilitatea acestor transportatori ilegali pune în pericol siguranța traficului rutier. ANTA trebuie să întreprindă controale cât mai riguroase și să se asigure că serviciile prestate oamenilor sunt calitative și sigure”, a spus acesta.

Potrivit ANTA, în urma verificărilor, în 12 cazuri a fost aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului înmatriculare pe un termen de șase luni, conform prevederilor art. 436 al Codului contravențional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram