/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Putin a promulgat legile privind știrile false și ofensarea pe internet a autorităților și a simbolurilor de stat

18 martie 2019, ora 17:13

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat legile care prevăd sancționarea celor care aduc ofense pe internet simbolurilor de stat sau autorităților și care distribuie știri false, transmite Tass.ru.

Potrivit sursei citate, în cazul în care se va depista o știre falsă, procurorul general al Rusiei sau adjunctul acestuia va avea dreptul să sesizeze autoritatea Roskomnadzor; aceștia, la rândul lor, vor anunța companiile de hosting, care vor trebui să ceară deținătorului site-ului care a distribuit informația, să o șteargă.

Dacă administratorii site-ului nu vor șterge informația în decurs de 24 de ore, compania de hosting va fi obligată să blocheze pagina web. În cazul în care compania de hosting nu se va supune, site-ul va fi blocat prin intermediului operatorilor de internet.

După ce administratorul site-ului va șterge informația, acesta va fi obligat să-i anunțe pe cei de la Roskomnadzor, iar aceștia, după ce vor verifica pagina web, vor emite permisiunea de a fi restabilită activitatea site-ului.

La rândul ei, legea cu privire la ofensele aduse simbolurilor de stat și autorităților prevede amenzi de la 30 la 100 de mii de ruble. În cazul în care prevederile acesteia vor fi încălcate repetat, se vor aplica amenzi de la 100 la 200 de mii de ruble, iar în cazul în care o persoană va încălca prevederile acestei legi mai mult de două ori, aceasta va fi amendată cu până la 300 de mii de lei. Ca sancțiune alternativă amenzilor, în ultimele două cazuri, cei care au încălcat legea ar putea fi trimiși la răcoare pentru un termen de 15 zile.

Zilele trecute, reprezentanții societății civile iau expediat lui Vladimir Putin o scrisoare în care i-au cerut să nu promulge legile date, pentru că acestea îngrădesc dreptul la libera exprimare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram