Astăzi, 18 martie, s-a dat startul perioadei de înscriere la Programul Guvernamental (DOR), Diasporă, Origini, Reveniri. Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării și a țării, conform principiului „primul venit, primul servit”.

Potrivit organizatorilor, înregistrarea participanților se va efectua on-line, pe pagina web www.dor.md, în perioada 18 martie – 18 mai 2019. La Program vor participa 120 de copii și tineri, cu 20 mai mult decât la edițiile precedente. 20 de copii și tineri din Republica Moldova vor fi selectați în baza mediilor de studii, olimpicilor, precum și laureați ai competițiilor sportive, culturale, iar 100 copii și tineri din diasporă vor fi selectați în bază de concurs.

Pentru a putea participa la program candidații din diasporă trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 12-17 ani. De asemenea tinerii trebuie să înțeleagă și să poată comunica la nivel de bază în limba română. Vor avea prioritate la înscriere copiii și tinerii, care nu au mai participat în cadrul programului. Totodată se va lua în calcul țara și numărul de aplicații.

Candidații din Republica Moldova de asemenea trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 12-17 ani și să poată comunica în limba română. În același timp tinerii trebuie să dea dovadă de creativitate, deschidere și artistism. Totodată copii care au participat la Concursul ,,Moldova sunt EU” sunt admiși fără probă de concurs.

Anul acesta programul DOR se va afla la cea de a șapte-a ediție. Programul se va desfășura în perioada 19-28 august 2018. Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat. Beneficiarii achită doar cheltuielile de călătorie spre și din Republica Moldova.