/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Chirtoacă a tipărit un dosar de 80 de pagini despre averea lui Plahotniuc și-l va expedia partenerilor externi ai Republicii Moldova

18 martie 2019, ora 16:02

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, spune că a tipărit un dosar de 80 de pagini, în mai multe exemplare, în care se regăsesc informații despre averile nedeclarate ale președintelui Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc. Liberalul spune că va expedia câte un exemplar partenerilor externi ai Republicii Moldova.

„Ne adresăm organismele europene, pentru că în Republica Moldova toate căile au fost epuizate”, a declarat azi Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a spus să până deseară va expedia câte un dosar, însoțit de o scrisoare oficială, către ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene (UE) la Chișinău, Delegației UE la Chișinău, Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) etc.

De asemenea, președintele PL a spus că restul dosarelor vor fi expediate prin intermediul poștei din România sau dintr-o altă țară, către Consiliul Europei, Consiliul European, Parlamentul European, OSCE, procurorilor generali din Elveția, România, Franța Cipru ș.a.

Liberalul spune că prin intermediul acestei sesizări cere autorităților din aceste țări să investigheze averile lui Vlad Plahotniuc, care ar fi, de fapt, scrise pe numele altor persoane.

Printre bunurile despre care a vorbit Chirtoacă în cadrul conferinței sunt: Aeroportul din Chișinău, așa-zisa „Casa Albă” din cartierul Telecentru, vilele din Elveția, din Franța, din România; sediul GBC, sediul PD, hotelul Nobil, hotelul Codru, hotelul Național, Cafeneaua Guguță, Cafeneaua La izvor, insulele din Parcul La Izvor etc.

Liderul PL a mai spus că în urma dezvăluirilor pe care acesta le-a făcut în spațiul public, referitoare la președintele PD, este presat de dosarele penale deschise pe numele său: „Până și pe cotețul păsărilor a ajuns pe lista bunurilor sechestrate”, a spus Dorin Chirtoacă, referitor la sechestrarea de către organele de drept a casei sale părintești.

Nici Vlad Plahotniuc și nici purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu la declarațiile președintelui PL.

Dorin Chirtoacă a vorbit și despre „dezvăluirile” pe care le-a făcut anterior și în privința liderului Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, pe care-l acuză că ar fi fost implicat în privatizarea companiei Air Moldova, în anul 2000. Atunci, Andrei Năstase refuzat să comenteze acuzațiile, numindu-le „inepții”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram