/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Construcție cu scandal. Un grup de locatari a protestat pentru a opri lucrările de construcție față de un bloc de locuit

18 martie 2019, ora 19:26

Scandal în curtea unui bloc din sectorul Buiucani al Capitalei. Câțiva locatari au blocat accesul camioanelor pe un șantier, nemulțumiți de clădirea care se ridică în preajmă. Din spusele lor, construcția ar fi ilegală. Pe de altă parte, reprezentantul companiei a precizat pentru TV8 că deține toate actele în regulă.

Cearta ca la ușa cortului astăzi în fața intrării care duce spre un șantier de pe strada Alba-Iulia din Capitală. Nemulțumiți că s-au pomenit cu un șantier în fața blocurilor, mai mulți locatari au ieșit să protesteze și au blocat accesul camioanelor spre șantier. Locatarii susțin că această construcție ar fi ilegală și vor merge până în pânzele albe pentru a demonstra acest lucru.

Lucrările de construcție au început în luna februarie curent. Atunci, muncitorii au instalat un gard în jurul terenului unde erau parcate mașinile locatarilor.

Când am venit seara ne-am trezit cu gardul pus și cu mașinile după gard și cu paza care gonea șoferii care sunt locatarii casei și nu erau informați că trebuie să-și ia mașinile.

Nu avem unde să parcăm mașinile, toți se urcă pe bordurile deasupra, pe iarbă și a fost sapăt drumul care nici nu l-au terminat.

Noi ne revoltăm fiindcă ei ne încalcă drepturile, chiar eu am sădit copaci, trandafiri… Tot au stricat.

Locatarii se plâng și de norul de praf care se ridică din cauza săpăturilor.

Eu am un copil alergic la praf, când s-a început construcția mașinile circulă foarte des și praful se ridică, în acest caz eu trebuie să investesc în medicamente.

Pe de altă parte, reprezentantul companiei au menționat că totul este legal și deține autorizație de la primărie pentru construirea unui bloc de locuit cu 9 etaje.

Avem autorizație la desființare, când o construcție se desface fie ea nouă sau veche, de la primărie se eliberează o autorizație, prin care ai dreptul să desființezi o construcție”, Alexei Buzenco, director adjunct, firmă de construcții.

Reprezentantul companiei ne-a mai declarat că a depus toate actele necesare atât la primărie, cât și la sectorul de poliție și la pretura Buiucani. De asemenea, acesta a mai menționat că locatarii ar fi știut că va fi demarată construcția, iar autorizația de construcție ar fi primit-o încă din toamnă. În urma scandalului de astăzi, trei locatari ne-au spus că au fost amendați pentru îngrădirea accesului camioanelor. Serviciul de presă al poliției Capitalei nu ne-a răspuns la telefon pentru detalii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram