/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ La Chișinău a avut loc primul Campionat Național la floorball pentru amatori. Cine a câștigat

missing
18 martie 2019, ora 18:09

Este primul campionat de floorball al Moldovei pentru amatori. Joacă echipe care au descoperit floorball-ul relativ recent și îl practică neprofesionist, doar pentru plăcere”, Daniil Opincă, coordonator Floorball Moldova.

Pompieri, foști sportivi sau pur și simplu oameni fără mari performanțe sportive, au venit la campionat, în căutare de senzații noi. Competiția a adunat patru echipe de iubitori ai floorball, care și-au încleștat crosele pentru prima dată la nivel național. Una dintre acestea a venit tocmai de la Nord, de pe celălalt mal al Nistrului.

„Jucăm într-o sală de sport a unei școli din orașul Kamenka. La moment nu dispunem de o sală profesionistă. Am adunat jucători de toate vârstele, de la 14-60 de ani. Și cei mai buni au venit astăzi la Chișinău la acest turneu.”

„Să joci între ai tăi e una, dar când vii să participi la un turneu, emoțiile sunt cu totul altele. Pentru băieții mai tineri, care au venit pentru prima dată la Chișinău, e o experiență unică.”

Câștigătoarea primei ediții a Campionatului Național la Floorball a devenit echipa numită „Veteranii Sportului”.

Echipa noastră reprezintă o simbioză interesantă compusă din fotbaliști, baschetbaliști, voleibaliști. Am aflat despre turneu și am decis să participăm și noi. – Ce impresii aveți? – Ne place mult acest tip de sport. E foarte dinamic și interesant și credem că acei oameni care nu s-au găsit în sporturile clasice, ar putea să-și încerce puterile în floorball.”

Echipele au primit cupe, medalii și premii din partea organizatorilor. Floorball etse un tip de sport relativ nou pentru cei din Republica Moldova. Acesta se aseamănă cu hocheiului, doar că este practicat pe parchet.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram