/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Protejați de vânt și de agresori. Toți inspectorii de patrulare au fost echipați cu veste „antivandal” și ochelari speciali

18 martie 2019, ora 19:01

Este o vestă antivandal care protejează corpul angajatului de la unele lovituri cu obiecte dure, de lovituri de cuține vă apără? – Da”, Vladislav Tarîta, angajat INP.

O altă piesă pe care sunt obligați să o poarte sunt ochelarii tactici.

E o parte din ochelari tactici cu lentile care pot fi înlocuite una cu alta de culoare neagră și de culoare galbenă. Culoare neagră ne protejează ochiul de la lumina zilei, mai ușor vizualizezi toate necesare prin preajmă. Acele galbene, după ce le înlocuim, pe parcursul nopții, la timpul conducerii mijlocului de transport”, Vladislav Tarîta, angajat INP.

Noul echipament pare să fie comod și cântărește doar câteva kilograme.

La prima vedere această Vestă destul de impunătoare pare că cântărește cel puțin 20 de kilograme, dar aceasta nu este o vestă antiglonț și cântărește mult mai puțin. Iată așa arată această vestă. Cred că are vreo 2 kilogram…Cam câte Kilograme are? Aproximativ 2 kilograme. Eu cred că este o idee foarte bună ca și reporterii, care participă la diverse acțiuni, manifestații de protest să fim și noi echipați cu astfel de vestă”, Sergiu Niculiță, reporter TV8.

Și dacă despre cât cântăresc am aflat fără dificultate, atunci despre cât costă noile accesorii – nu am reușit. La această întrebare, ni s-a răspuns doar că face parte din strategia de dezvoltare a poliției. În timp ce inspectorii se arată convinși că vor lucra mai eficient datorită noului echipament, oamenii de rând le recomandă să învețe legea.

„Trebuie oleacă cultura ridicată a lor, asta cred că. Asta poate că duce ceva, ceva-ceva ajută, Îi face mai evidenți printer ceilalți”.

„Cum să lucreze mai bine? Desigur că nu. Nu cred că vor lucra mai bine. – De ce? – Pentru că la noi totul este așa construit”.

„Lasă-i să se îmbrace săracii măcar ei, dacă noi nu avem cu ce”.

Au fost și din cei care au admirat nouă ținută a polițiștilor.

„Ne place, foarte. Și siguranța lor și a noastră”.

„E bine că totuși le ușurează lucrul lor, dacă ei sunt protejați. De vânt cu ochelari, știu că sunt ochelari…ceva special. E bine”.

Un caz recent cu agresarea polițiștilor de patrulare a avut loc in februarie, 2019. Doi angajați au fost bătuți la Drochia, de 10 indivizi. În cadrul Inspectoratului Național de Patrulare activează în jur de 1000 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram