/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Blocul ACUM va avea propriul candidat pentru funcția de Președinte al Parlamentului

missing
19 martie 2019, ora 16:45

Alegerea spicherului va fi, așa cum are fiecare din actorii politici propria candidatură și noi vom avea propria candidatură pe care o vom înainta. Și construcția actului de guvernare și a majorității în Parlament se va face nu atât în funcție de oamenii care vor fi înaintați în conducerea Parlamentului, inclusiv în Biroul permanent, cât în jurul programelor care vor fi înaintate de fiecare din actori. Asta este. Pentru că, dacă v-ați uitat în pachetul nostru, ideea pe care merge blocul ACUM este votarea in corpore a acestor prevederi, care, din punctul nostru de vedere, trebuie să conducă la anularea votului mixt și declanșarea unei proceduri de alegeri anticipate în baza unui sistem de vot corect și în baza unor instituții care nu vor fi controlate de actualul regim, pentru că altfel, așa cum am constatat și noi în nenumărate rânduri, legitimitatea alegerilor din 24 februarie a fost puternic afectată tocmai de aceste instituții și rezultatul lor a fost profund viciat, iar în condițiile actuale nu putem vorbi despre un proces democratic de construcție a politicului. Asta este ideea pe care mergem și la care vom ține, inclusiv la menținerea acestei probabilități că ceilalți actori politici vor avea propria agendă pe care probabil o au și pe care au făcut-o publică și care, așa cum spuneam, ne așază pe fiecare dintre noi în condiții egale de realizare a puterii”, a declarat Țîcu.

Curtea Constituțională a validat alegerile parlamentare din 24 februarie, în urma cărora Partidul Socialiștilor deține 35 de mandate în noul legislativ, Partidul Democrat – 30 de mandate, blocul electoral ACUM DA PAS – 26 de mandate, Partidul „Șor” – 7 mandate și trei deputați au acces în Parlament fiind candidați independenți. Astfel, niciun partid nu dispune de numărul suficient de voturi pentru a putea crea o majoritate parlamentară.

Deși, blocul ACUM a primit invitații de la PDM și PSRM pentru negocieri, blocul le-a refuzat. Prima ședință a Parlamentului urmează să aibă loc până la 25 martie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram