/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ „Aeroport Catering” SRL va fi preluată de compania care deține centrul comercial Gemeni

missing
19 martie 2019, ora 15:46

„Tranzacția va avea loc între companii care activează pe diferite piețe, neavând vreo tangență între ele. Respectiv, structura piețelor pe care activează Casa de Comerț „Gemeni” S.A. și „Aeroport Catering ” S.R.L. nu va fi modificată în urma concentrării economice. Scopul tranzacției este de a face investiții în compania „Aeroport Catering” S.R.L., pentru ca aceasta să ofere servicii și bunuri de calitate înaltă”, se spune în decizia Consiliului Concurenței.

Precizăm că principalul gen de activitate al întreprinderii „Aeroport Catering” S.R.L. este activitățile de alimentare (catering) pentru evenimente, banchete, cine oficiale și pentru alimentarea pasagerilor la bordul avioanelor și navelor spațiale. Genurile secundare de activitate ale companiei sunt: comerțul cu produse alimentare în magazine nespecializate; comerțul cu amănuntul al tutunului; fabricarea produselor alimentare.

Din informațiile prezentate în notificare, în Republica Moldova activează peste 250 de companii care prestează servicii de catering similare întreprinderii „Aeroport Catering” S.R.L., însă la bordul aeronavelor oferă doar un singur concurent din țară, acesta fiind „Logistic INT” SRL.

În schimb, genul de activitate conform Clasificatorului Activităților din Economia Moldovei a Casei de Comerț „Gemeni” S.A. este închirierea şi exploatarea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Aeroport Catering a fost deţinută de stat, până la începutul lunii aprilie 2016, când a fost cumpărată cu cinci milioane de lei de compania Ground Avia Partener SRL, care la rândul ei era deţinută de EximService Broker SRL. Potrivit Mold-Street, acum fondator şi administrator al acestei firme apare Ilie Toniţoi, locuitor din oraşul Sângera.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram