/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mâine va avea loc prima rundă de negocieri privind desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuroră-șefă europeană

19 martie 2019, ora 09:15

Mâine va avea loc prima rundă de negocieri între Parlamentul European și Consiliul UE privind desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuroră-șefă europeană, transmite Agerpres.ro.

În cazul în care echipele de negociere ale Parlamentului European şi Consiliului UE nu ajung mâine la un acord, următoarele date prevăzute pentru aceste negocieri ar putea fi 27 martie, 4 aprilie şi 10 aprilie.

Potrivit Agerpres, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, i-a trimis ministrului delegat pentru afaceri europene George Ciamba, preşedinte în exerciţiu al Consiliului UE, scrisoarea oficială, pe data de 8 martie, prin care l-a anunţat că Laura Codruţa Kovesi este candidata Parlamentului European pentru funcţia de procuroră-şefă europeană şi, de asemenea, i-a comunicat componenţa echipei de negociere a legislativului comunitar în viitoarele discuţii cu Consiliul.

Eurodeputaţii care vor negocia cu Consiliul UE în acest dosar sunt britanicul Claude Moraes (grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor – S&D), preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a PE (LIBE), eurodeputata germană Ingeborg Grässle (grupul Partidului Popular European – PPE), preşedinta Comisiei pentru control bugetar a PE (CONT), şi eurodeputata olandeză Judith Sargentini (grupul Verzilor), vicepreşedintă a LIBE, notează sursa citată.

Laura Codruța Kovesi este fosta șefă a DNA din România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram