/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PD nu a decis deocamdată cum va proceda, după ce ACUM a respins invitația repetată la negocieri. „Așteptăm decizia Președinției”

19 martie 2019, ora 15:35

Conducerea Partidului Democrat (PD) nu a decis deocamdată cum va proceda în privința formării unei majorități parlamentare, după ce blocul ACUM a respins și a doua invitație la negocieri.

La finele săptămânii trecute, Andrian Candu, vicepreședintele formațiunii, a spus că, în cazul în care cei de la ACUM nu vor veni cu un răspuns sau răspunsul va fi negativ, în primele zile ale acestei săptămâni, organele de conducere ale partidului se vor întruni și vor decide cum vor proceda mai departe. Contactat de TV8.md, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a spus că democrații vor aștepta mai întâi decizia șefului statului Igor Dodon, cu privire la convocarea primei ședințe a Parlamentului, apoi vor lua o hotărâre.

„S-a luat act de cunoștință cu reacția care a venit din partea blocului ACUM, deja, cel mai probabil așteptăm să vedem și care va fi poziția Președinției, fiindcă este competența domnului președinte de a semna decretul privind convocarea Parlamentului. Dacă apare vreo informație ceva, numaidecât va fi dată comunicării, dar, la moment, nu există”, a spus Vitalie Gamurari.

PD a invitat ACUM la negocieri privind crearea unei majorități parlamentare la o zi de la anunțarea rezultatelor alegerilor, iar aceștia au refuzat. Acum o săptămână, democrații le-au făcut o nouă ofertă, declarând că, dacă o acceptă, ei sunt gata să cedeze fotoliul de prim-ministrul, reprezentanților blocului ACUM. A doua ofertă a fost din nou respinsă. Cei de la ACUM au spus că nu vor face alianțe nici cu Partidul Democrat, nici cu Partidul Socialiștilor.

Președintele Igor Dodon a anunțat ieri că, cel mai probabil, decretul privind convocarea primei ședințe a noului Legislativ va fi semnat săptămâna aceasta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram