Astăzi, la ședința de constituire a noului Parlament au fost prezenți în sală 97 de deputați din 101 aleși. Patru dintre ei au lipsit. Cei mai mulți dintre ei sunt din blocul ACUM.

Astfel, nu a fost prezentă la ședință Maia Sandu, copreședinta blocului ACUM, și doi colegi de-ai ei – Mihai Popșoi și Chiril Moțpan.

De asemenea, de la prima ședință a Legislativului a lipsit și Andrian Candu, deputatul democrat și fostul președinte al Parlamentului.

Maia Sandu a scris azi-dimineață pe Facebook despre faptul că se află la Bruxelles și nu va putea veni la ședință; tot în Belgia ar fi și Chiril Moțpan și Mihai Popșoi.

L-am contactat pe Andrian Candu să aflăm de ce nu a fost la ședință, dar telefonul acestuia nu este disponibil, iar colegii săi de partid nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii.

La ședința de azi au fost constituite trei fracțiuni parlamentare: PSRM, PDM și PP ȘOR. Blocul ACUM își poate constitui fracțiunea în decurs de maxim zece zile, conform Regulamentului Parlamentului.