/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Patru fotolii goale, în sala Parlamentului. Cine sunt deputații care au lipsit de la prima ședință

missing
21 martie 2019, ora 16:45

Astăzi, la ședința de constituire a noului Parlament au fost prezenți în sală 97 de deputați din 101 aleși. Patru dintre ei au lipsit. Cei mai mulți dintre ei sunt din blocul ACUM.

Astfel, nu a fost prezentă la ședință Maia Sandu, copreședinta blocului ACUM, și doi colegi de-ai ei – Mihai Popșoi și Chiril Moțpan.

De asemenea, de la prima ședință a Legislativului a lipsit și Andrian Candu, deputatul democrat și fostul președinte al Parlamentului.

Maia Sandu a scris azi-dimineață pe Facebook despre faptul că se află la Bruxelles și nu va putea veni la ședință; tot în Belgia ar fi și Chiril Moțpan și Mihai Popșoi.

L-am contactat pe Andrian Candu să aflăm de ce nu a fost la ședință, dar telefonul acestuia nu este disponibil, iar colegii săi de partid nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii.

La ședința de azi au fost constituite trei fracțiuni parlamentare: PSRM, PDM și PP ȘOR. Blocul ACUM își poate constitui fracțiunea în decurs de maxim zece zile, conform Regulamentului Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram