/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Sondaj: Pentru cine ar vota locuitorii din Găgăuzia dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile bașcanului

21 martie 2019, ora 18:30

Astfel, din numărul alegătorilor deciși, aproape 72 de la sută au menționat că vor vota pentru Irina Vlah, alti peste 7 la sută pentru Dudoglo, iar 5 la suta au optat pentru actualul primar de Comrat, Serghei Anastasov.

În același timp, fiecare a treia persoană a spus că va merge la votare, iar peste 3% dintre respondenți au spus că nu vor participa la alegeri. Ceilalți au declarat că încă nu au decis pentru cine să-și dea votul.

Oamenii din regiunea găgăuză sunt de părere că viitorul bașcan trebuie să crească nivelul de trai, să rezolve problema șomajului, să dezvolte economia din regiune și să combată corupția.

Sondajul a mai arătat că, în pofida provocărilor, aproape jumătate din respondenți au menționat că în ultimii patru ani situația din Găgăuzia s-a ameliorat semnificativ. Doar aproximativ 4% sunt de părere că situația s-a înrăutățit. Studiul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova în perioada 15 – 19 martie curent, pe un eșantion de 1029 de persoane. Marja de eroare este +/- 2,6%. Alegerea bașcanului Găgăuziei a fost transferată pe 30 iunie curent, deși urma să aibă loc pe 19 mai. Anterior, Irina Vlah a declarat că va candida pentru un nou mandat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram