/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Băiatul din liceul Vasile Alecsandri, care purta păr lung, „discriminat pe criteriul de sex”. Decizia Consiliului pentru Egalitate

missing
22 martie 2019, ora 17:47

„Cerințele față de vestimentație și exteriorul elevilor trebuie să vizeze doar aspectele ce fac referire la igiena personală sau apartenența la instituția de învățământ (după caz), dar nicidecum la personalitatea elevilor sau lungimea și culoarea părului acestora, or astfel de limitări nu sunt relevante scopului general pentru care se instituie cerințele”, se arată într-un comunicat al Consiliului.

De asemenea consiliul recomandă administrației liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni să aducă la cunoștința cadrelor didactice constatările stipulate și să ia toate măsurile corespunzătoare pentru evitarea situațiilor de hărțuire sau victimizare a elevilor pe viitor.

Totodată Consiliul recomandă Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să revizuiască Regulamentul-tip de organizare și funcționare a instituțiilor de învățământ primar și secundar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram