/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Elevii de la Școala Sportivă nr. 8 din Chișinău au propriul bazin de înot. Cum arată piscina după restaurare

missing
22 martie 2019, ora 10:04

Bazinul de înot de la Școala Sportivă nr. 8 din Chișinău a fost restaurat. Ieri, piscina a fost inaugurată, iar elevii nu au ezitat să o testeze. Aceștia au concurat la Campionatului de înot pentru copii, competiție sportivă la care au participat 120 de elevi ai școlilor de profil din municipiul Chișinău.

Obiectivul dispune de patru piste de înot, sistem de ventilare, filtrare și încălzire a apei, dușuri și vestiare.

Costul lucrărilor de renovare a bazinului de înot au fost de 800 de mii de lei. Din acești bani s-a reconstruit cuva bazinului de înot și a rețelele inginerești. Banii au fost alocați din bugetul municipal.

„Copii de aici ne reprezintă țara în cadrul competițiilor internaționale, iar acest lucru este un argument în plus pentru Administrația municipiului Chișinău de a dezvolta infrastructura sportivă: bazine de înot, săli și terenuri sportive etc., în contextul în care, la acest capitol, în ultimii 15-20 ani s-a investit mai puțin“, a spus în acest context primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

Bazinul de la Școala sportivă nr. 8 este cel de-al doilea spațiu de acest fel, inaugurat în ultimul an în Chișinău, după reparație capitală, amintesc reprezentanții Primăriei Chișinău.

În cadrul instituției studiază 355 de elevi, care practică trei probe sportive: înot, badminton și tenis de masă, inclusiv 243 fac înot.

Anul acesta, pentru școala dată, din bugetul municipiului Chișinău, au fost alocați alți 600 de mii de lei pentru reparația acoperișului școlii.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram