/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Au vopsit o trecere de pietoni. Câțiva activiști au decis să dea o lecție primăriei Chișinău

missing
22 martie 2019, ora 18:55

Pentru că primăria încă nu s-a apucat să aplice marcajul rutier pe străzile Capitalei, un grup de activiști au decis să grăbească lucrurile. Au achiziționat vopsea și au desenat o trecere de pietoni din sectorul Botanica, ce abia de se mai vedea. Trecătorii le-au încurajat gestul, mai ales că zebra se va vedea și pe timp de noapte, datorită unor fâșii de hârtii lipite pe vopsea. Între timp, autoritățile locale au menționat că aplicarea marcajului va începe din aprilie, imediat ce va permite timpul de afară.

După cum vedeți în spatele nostru este parcul Valea Trandafirilor și în fiecare zi pe aici trec mame cu cărucioare, persoane în etate și, de fiecare dată, încearcă în siguranță să traverseze drumul. Din păcate, nu tot timpul se soldează cu succes. Pentru siguranța lor, am decis ca anume la această trecere de pietoni să restabilim ceea ce trebuia să fie”, Mihail Bagas, participant la acțiune.

Acțiunea a avut loc noaptea trecută, pe strada Trandafirilor din Capitală. Echipați în costume speciale, cu perii și vopsea, voluntarii au reușit în aproape jumătate de oră să dea o nouă viață trecerii de pietoni. Pentru asta au cheltuit 500 de lei din bani personali, iar scopul a fost să dea o lecție primăriei Capitalei.  

Acesta este un flashmob pentru a trezi orașul, dar și autoritățile față de problema securității oamenilor care traversează pe trecerile de pietoni și, la general, despre circulația rutieră. De asta am făcut această acțiune”, Alexei Sicunic, organizatorul acțiunii.

Deși spun că se putea mai bine, trecătorii au încurajat inițiativa voluntarilor.

Oamenii sunt foarte bravo, iar autoritățile deloc. Poate și nu au vopsit destul de bine, s-ar putea și mai bine. Ar trebui să fie o vopsea care să reflecte și ziua, și noaptea.

Dar statul pentru ce mai este, o părere destul de normală ca s-au implicat, dar nu oamenii trebuie să se implice în chestiile acestea, sunt autorități pe care le-am votat și ei ar trebui să-și bată capu.

Oamenii știu unde și cum trebuie să treacă drumul. Dacă deja oamenii singuri au avut inițiativa, atunci trebuie autoritățile să restabilească trecerea de pietoni.

Prost făcut.

Într-un comentariu pentru TV8, poliția Capitalei a precizat că tinerii nu au comis vreo contravenție pentru că au desenat trecerea exact pe locul care era montată de autorități. Între timp, aplicarea marcajului profesionist va începe din aprilie, după ce va permite vremea, susțin responsabilii de la primărie.

S-a desfășurat tenderul și urmează a fi achiziționată vopsea pentru marcajul rutier. Este un volum de 42 de mii de metri pătrați este și un buget alocat în acest sens de 4,2 milioane de lei”, Vasile Chirilescu, purtător de cuvânt, Primăria Chișinău.

Acum o săptămână, și pe strada Tudor Vladimirescu din Capitală a fost vopsită o trecere de pietoni. Acolo, persoane necunoscute au folosit creta.

 

Reporter: Gabriela Cebotar

Imagine: Oleg Cozlov

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram