/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Cu paza și în Parlament. Plahotniuc și Șor au venit însoțiți de bodygarzi la prima ședință a Legislativului

22 martie 2019, ora 19:08

În timp ce se îndrepta spre intrarea centrală a Parlamentului, Ilan Șor și colegii săi de fracțiune au fost urmați, la doi pași distanță, de bodygarzi. Aceștia l-au însoțit pe Șor până în incinta Parlamentului.

Și liderul Partidului Democrat a fost înconjurat la prima ședință a Parlamentului de agenți de pază. Aceștia l-au escortat pe Vlad Plahotniuc din momentul în care a ieșit din sala plenului până la mașina parcată la scară.

Conform legii, deputații nu beneficiază de protecție individuală din partea agenților Serviciului de Protecție și Pază de Stat. Totuși, ordinea și securitatea în instituție este asigurată de SPPS, spune regulamentului Parlamentului. Solicitați de TV8, reprezentanții Serviciului susțin că în Legislativ doritorii au acces doar în baza unor permise eliberate în avans.

Accesul în sediul Parlamentul al altor persoane se asigură în bază de permis eliberat de către biroul de permise la solicitarea conducerii Parlamentului, a deputaților în Parlament, precum și a funcționarilor secretariatului Parlamentului”, Maia Angheni, ofițer de presă SPPS.

Totuși, legea spune clar că nimeni nu poate să intre având arme asupra lor sau alte obiecte periculoase, cu excepția angajaților. Până a deveni deputați, atât Șor, cât și Plahotniuc, participau, de obicei, la evenimente publice însoțiți de paza de corp.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram