/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Șoferii microbuzelor din Capitală înregistrează la fiecare minut încălcări rutiere. Ce abateri au depistat polițiștii

missing
22 martie 2019, ora 11:28

Șoferii de maxi-taxi din Capitală încalcă regulile de circulație rutieră la fiecare minut. Acestea sunt constatările oamenilor legii, care au efectuat operațiuni de analiză a microbuzelor din Capitală. Ulterior, polițiștii au identificat mai multe abateri ale șoferilor.

Inspectorii de patrulare au făcut o analiză video cu încălcările rutiere de către maxi-taxi din Capitală, care sunt foarte frecvente. Șoferii acestor mijloace de transport, înregistrează la fiecare minut, câte o încălcare rutieră gravă, cum ar fi: neacordarea priorității pietonilor, îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor înafara staţiilor sau îmbarcarea-debarcarea pasagerilor de pe carosabil, manevrele de pe o bandă pe alta fără folosirea semnalizării etc.

De asemenea, inspectorii de patrulare desfășoară lecții de informare despre regulile în trafic cu șoferii de troleibuze.

Oamenii legii atenționează șoferii regulile de baza pentru prevenirea abaterilor RCR:
-să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise;
-să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport;
-să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat;
-să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.

Polițiști au început operațiunea din data de 18 martie și va dura până pe 31 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram