/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Un bărbat din Chișinău și-a improvizat acasă o fabrică de clonare a cardurilor și fura bani de pe conturi din afara țării

22 martie 2019, ora 14:35

Un bărbat de 42 de ani, din Chișinău, și-a improvizat în apartament o mini-fabrică de clonare a cardurilor bancare. Cu ajutorul unui utilaj sofisticat de ultimă generație, acesta imprima carduri, inclusiv PIN-codurile acestora și, prin diferite modalități ilegale, primea bani din afara țării, preponderent țările UE, din conturi bancare cu bani mulți. 

Potrivit Poliției, acesta  imprima informația de pe carduri sau o  stoca pe alte benzi (clonuri), iar apoi, prin diferite scheme frauduloase, sustrăgea banii de pe aceste conturi. Bănuitul nu activa singur, În activitatea dată, acesta avea și complici.

Poliția a stabilit că bărbatul a fost condamnat anterior în una din țările Uniunii Europene pentru infracțiuni similare.

Acum două zile, un grup de ofițeri de urmărire penală au descins la domiciliile suspectului și în mijlocul de transport al acestuia: „În rezultatul acțiunilor demarate, a fost depistat apartamentul care era amenajat și înzestrat cu utilaj special care permite copierea datelor de pe cardurile bancare, utilaj întrebuințat la confecționarea cardurilor bancare false, skimmere, alte mijloace tehnice confecționate artizanal în scopul extragerii datelor de pe cardurile bancare. Totodată, în cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate peste 11000 euro și 650 dolari SUA”, informează poliția.

Organizatorul schemei infracționale a fost reținut și urmează a fi prezentat în fața Instanței de Judecată pentru ai fi aplicată măsura preventivă sub formă de arest.

În prezent, Poliția efectuează acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii, precum și stabilirea persoanelor din comunitatea europeană, complici la această infracțiune.

Dacă se va dovedi vinovăția suspectului, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de la patru la opt ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram