/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

47 de ani de pușcărie, pentru un atac tâlhăresc, produs acum doi ani la Briceni. Crima a fost coordonată din două pușcării

missing
25 martie 2019, ora 09:23

Cinci membri ai unei grupări criminale au fost condamnați în total la 47 de ani de închisoare, pentru un atac tâlhăresc, săvârșit acum doi ani la Briceni. Crima a fost coordonată din pușcărie. 

Potrivit procurorilor, atacul tâlhăresc a fost comis la finele lui noiembrie 2017, crima fiind pusă la cale şi dirijată, în cele mai mici detalii, prin telefon, de către trei deţinuţi, unul dintre care-şi ispăşea pedepsa în Penitenciarul din Lipcani, iar ceilalţi doi – în închisoarea din Bălţi.

Deţinuţii au planificat, au organizat şi-au dirijat atacul asupra fostei vecine a unuia dintre pușcăriași, care deţinea la Briceni o afacere cu bijuterii din aur, iar complici la crimă au fost chiar mama unuia dintre ei şi un ex-coleg de celulă, care se afla în libertate.

Din informațiile Procuraturii Generale, în timp ce mama unuia dintre deţinuţi aştepta în maşină, complicele a pătruns în casa victimei, în vârstă de 77 de ani, pe care a atacat-o cu o armă, a legat-o şi ameninţând-o cu moartea, i-a sustras bijuterii din aur în valoare de 12 mii de lei. Imediat după crimă, executorul atacului a urcat în maşina în care se afla mama comanditarului din penitenciar, deplasându-se în municipiul Bălţi.

Deţinuţii au reuşit să ascundă mult timp telefoanele mobile pe care le-au folosit la comiterea crimei, deşi, periodic, s-au făcut controale în celulele lor, spun procurorii.

Deținuții care au organizat crima au vârstele cuprinse între 22 şi 27 de ani şi se aflau după gratii pentru o serie de jafuri, furturi şi tâlhării.

Prin cumul parţial, celor trei deţinuţi le-au fost stabilite pedepse a câte 10 ani închisoare. Mama deţinutului, în vârstă de 57 de ani, care a participat la comiterea crimei, a fost condamnată la 8 ani de detenţie, iar executorul crimei, urmează să revină după gratii pentru încă 9 ani.

Sentinţele sunt cu drept de atac în condiţiile legii, precizează procurorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram