/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

A încercat să intre în Moldova cu un pistol fără acte. Poliția de frontieră a găsit arma în mașina unui ucrainean

missing
25 martie 2019, ora 11:21

Un pistol încărcat cu șapte cartușe, fără acte de proveniență a fost depistat în punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani. Un bărbat de 38 de ani, de origine ucraineană a fost supus examinării de către vameși, iar arma și cartușele au fost ridicate de către vameși. 

Astfel, în microbuzul de model Ford Tranzit, condus de bărbat, a fost depistate mai multe bunuri în salonuul automobilului. În ranița personală a șoferului s-a depistat revolver de model ”STOLKER” și șapte cartușe în magazia acestuia, precum și două tuburi cartușe utilizate.

La solicitarea de a înmâna la control documentele pentru armă, conducătorul auto nu a putut prezenta. În declarații bărbatul a precizat că nu cunoștea referitor la restricția de transportare peste frontieră a pistolului procurat recent în Republica Moldova.

Ulterior, au fost inițiate cercetări suplimentare în vederea stabilirii existenței sau inexistenței bănuielii rezonabile cu privire la săvârșirea unei infracțiuni sau contravenții.

Bărbatul și-a putut continua călătoria, doar după ce a fost întocmit procesul verbal de constatare a faptei ilegale și obligațiunea de prezentare în cadrul cercetărilor inițiate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram