/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/FOTO/ La Costești a fost inaugurată Capitala Tineretului 2019. Care este scopul programului

missing
25 martie 2019, ora 15:17

„Acest Program constituie un catalizator în procesul de apropiere a administrației publice locale faţă de tineri, permițând dezvoltarea şi extinderea procesului de aplicare a ideilor și proiectelor noi, inovatoare, în care fiecare tânăr are un rol”, a menționat secretarul de stat Radu Rebeja.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării scopul Programului ,,Capitala Tineretului” este asigurarea creării oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării, prin încurajarea autorităţilor administraţiei publice locale şi consolidarea capacităţilor acestora în procesul de dezvoltare a unui model eficient de implementare a politicii de tineret la nivel local.

Programul ,,Capitala Tineretului” reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale Autorităţii Publice Locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale Autorităților Publice Centrale. Proiectul ,,Capitala Tineretului” se află la cea de-a IX-a ediție, anterior acest statut a fost deținut de: Ungheni – 2011, Cahul – 2012, Ialoveni – 2013, Soroca – 2014, Sângerei – 2015, Ialoveni – 2016, Varnița –2017, Cahul – 2018.

Proiectul „Costești – capital Tineretului 2019” este organizat cu sprijinul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care va aloca peste 1 mln de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram