/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Procuratura Anticorupție a contestat decizia prin care medicul Scarlat a fost amendat în dosarul „mitei pentru judecători”

missing
25 martie 2019, ora 16:12

Procuratura mai spune că Scarlat și-a recunoscut vinovăția integral și a solicitat examinarea cauzei în procedură specială în baza probelor administrate la faza de urmărire penală, conform procedurii prevăzute de art.364/1 din Codul de procedură penală.

„Inculpatul, care a recunoscut săvârşirea faptelor indicate în rechizitoriu şi a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu amendă. La aplicarea pedepsei instanța de judecată a ținut cont de existenţa prejudiciului cauzat, de faptul că inculpatul a recunoscut vina și a colaborat cu organul de urmărire penală și instanța de judecată”, se spune în comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Medicul este învinuit că i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar (ambii reţinuţi în cauza dată), 2 000 de euro pentru ca judecătorul să dea o soluție favorabilă într-un dosar în care lucrătorul medical avea calitate de învinuit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram