/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție, promovat de minister în mai multe orașe din China

missing
25 martie 2019, ora 17:25

Într-un comunicat al instituției se spune că, pe 22 martie, programul a fost prezentat la Hong Kong, sub formă de prezentare media a Republicii Moldova și a Programului în fața a circa 50 reprezentanți ai presei din Hong Kong. Totodată, au fost oferite două interviuri particulare pentru companiile Jirmian și Asian Private Banker . În aceeași zi, programul a fost prezentat și în orașul Shenzhen .

Pe 23 martie, campania de promovare a continuat cu alte două evenimente la Beijing, găzduite de doi agenți în domeniul imigrației prin investiție, Worldway și Noah Immigration, potrivit ministerului companiile au o reputație înaltă în Republica Populară Chineză, fiecare având a circa 200 sub-agenți interesați în oferirea Programului cetățenilor chinezi, se mai spune în comunicat.

Tot pe 23 martie a avut loc o întrevedere cu reprezentanții Global Visa unde s-a discutat conceptul programului și oportunitățile de sporire a competitivității acesteia, comparativ cu alte programe de cetățenie prin investiție la nivel internațional.

Pe 25 martie, campania de promovare a continuat la Shanghai, unde, ministerul anunță că au fost organizate 2 seminare informative la care au participat a câte circa 50 de reprezentanți ai businessului chinez-potențiali investitori și aplicanți a Programului. Seminarele au fost găzduite de către companiile Austar și Kosdromos.

Agenda de promovare de țară și a Programului se va încheia cu alte 3 seminare la Shanghai și Qindao, găzduite de către compania Worldway, la care urmează să participe a circa 100 antreprenori-potențiali investitori în Republica Moldova și aplicanți a Programului.

Ministerul susține că participanții evenimentelor au manifestat interes de investiție în Republica Moldova, precum și Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție, remarcându-l drept unul competitiv și cu potențial înalt. Printre cele mai avantajoase elemente a Programului a fost menționată valoarea pașaportului moldovenesc, ce oferă un acces liber unic pe două piețe mari (Uniunea Europeană și Comunitatea Statelor Independente), timpul de procesare a dosarelor de până la 90 de zile și oportunitățile de trai și dezvoltare a afacerilor în Republica Moldova post dobândirii cetățeniei.

Amintim că legea de acordare a cetățeniei prin investiții a provocat critici dure din partea experților, care și-au exprimat bănuiala că în acest mod este creată o portiță pentru cei implicați în furtul miliardului pentru a legaliza banii furați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram